tisdag 9 augusti 2011

Londooon!

Jag har varit uppe i 16 timmar än så länge. Låter kanske inte som så mycket, men räkna då in att jag sovit endast tre timmar, samt att klockan här i London är sju, dvs mycket av kvällen återstår. Då förstår ni att jag (vi) är trötta!
   Vi gick alltså upp strax innan fyra, eftersom att flyget lyfte från Kastrup tjugo över sju. Jobbigt, ja, men å andra sidan har vi hunnit med väldigt mycket för att vara första dagen! Vi lyckades köpa day-passes till både the Underground samt bussarna, så när vi vid tio-elva-tiden hade lämnat av vårt bagage på hotellet var det bara att sticka iväg! Det blev lunch på ett litet fik i närheten, sedan promenad i Hyde Park.

Josefin gör vackra miner.
Efter att vi tillslut kunde checka in på hotellet och vilat upp oss där bestämde vi oss för att ta oss till The British Library och King's Cross Station.
   The British Library visade sig tyvärr inte riktigt vara ett bibliotek där vi kunde låna saker, men det var fantastiskt ändå. Byggnaden var enorm, och vi hittade dessutom en utställning om science fiction! Där fanns en massa roliga saker, bland annat en life-size-TARDIS, som man dessvärre inte fick titta in i... med förklaringen av the Doctor var ute och räddade världen och därför inte kunde öppna. (Bild finns, men bara på min mobil... och till den har jag ingen sladd!)
   Vi tittade hur som helst in i deras Gift Shop efteråt, och där lyckades vi naturligtvis göra av med en del pengar då vi hittade en hel del böcker samt lite vykort! Fantastic Beast & Where to Find Them, Quidditch Through the Ages, Doctor Who and the Daleks, och sedan citat från Pride and Prejudice, Peter Pan och från en av Shakespeares sonnetter. Riktiga kap med andra ord!!!


De kommande dagarna står bland annat Doctor Who Experience, Much Ado About Nothing, Portobello Market och Oxford på listan! Och, om vi har tur, så kanske vi vinner biljetter till UK-premiären av Fright Night, som David Tennant (min lilla skådespelarcrush) personligen kommer att presentera! Ihhhhhh!!!

2 kommentarer:

  1. Låter som en härlig semester, ser fram emot rapporter om MAAN o dr who Experience, ska själv dit ista veckan i augusti. Njut!! :)

    SvaraRadera
  2. DW Experience var dyrt, men definitivt värt det om man nu är intresserad :)

    SvaraRadera