Om oss


Josefin är en snacksalig tjej som precis ska börja universitet i Storbritannien, efter ett volontärår i Tjeckien. Hon älskar att läsa, har alltid älskat det, och slukar en enorm mängd böcker varje år, även om hon inte alltid hinner skriva om dem på bloggen. Hon är naturligtvis ett kakmonster också, som gillar drömmar, vaniljhjärtan och regnbågsmuffins, men som, av någon anledning, hatar såväl varm frukt som kanel. Ge henne inga kanelsnäckor eller äppelpajer, med andra ord.
   Favoritböcker är, bland andra, Harry Potter-serien, The Hunger Games, allt av Jonas Gardell och Douglas Coupland, men även det mesta av Scott Westerfeld och Mark Levengood. Annars är hon en flitig tv-serie-människa, och gillar serier som Doctor Who, Torchwood, Buffy the Vampire Slayer, Veronica Mars och Dollhouse. Tim Minchin är, enligt Josefin, det bästa som finns på denna jord.
   I övrigt spenderar hon mycket av sin tid på diverse internetsidor eller i oändligt långa skypesamtal.


Kim är en nördig nörd som läst naturvetenskaplig linje på gymnasiet och som nu går andra året på läkarutbildningen. Hon älskar fysik och matematik och vet inte vad hon gjort utan sinus och cosinus (trots det läser hon nu mest biologi? Hmm...). Även hon älskar att läsa och gör det också väldigt ofta, dock slukar hon inte lika mycket som Josefin gör varje år, men hon är inte långt efter. Kim älskar kakor, speciellt konstiga saker som innehåller varma frukter och kanel, men även underbara bakelser med massa choklad.
   Hennes favoritböcker är bland annat The Hunger Games, Harry Potter-serien, lite Scott Westerfeld, A Song of Ice and Fire, The Dresden Files och Pride and Prejudice. Annars gillar Kim tv-serier, favoriterna där ibland är Doctor Who (till och med säsong fyra), Game of Thrones, Single Father, Downton Abbey, Dollhouse och Buffy the Vampire Slayer. David Tennant ska bli hennes framtida man, trots en åldersskillnad på 22 år (eller 21 år och 10 månader för att vara mer korrekt).
   Annars spenderar hon den mesta av sin tid med att läsa kurslitteratur eller stirra ut i tomma intet.Emma är en låtsassvensk, som lämnade landet flera år sedan, då hon bestämde sig för att vidga sina vyer och flytta till...Köpenhamn... Kanske inte ett av hennes absolut bästa beslut, men sanningen är den att om hon inte tagit detta fantastiska beslut hade hon aldrig stött på Josefin och Kim och alla andra awesome folk som bor i detta underbart vackra ställe vi kallar Skåne.
   Förutom att sluka en kopiös mängd med böcker varje år, spenderar också Emma alldeles för mycket av sin tid på TV-serier och Tumblr. Bland hennes favorit serier har vi bland annat Dollhouse, Veronica Mars, Doctor Who och de första fyra säsongerna av Skins.
   Emmas favoritbakelse är en enkel men god kladdkaka. Själv har hon dock lite problem med det här att baka sina kakor själv, utan brukar snarare äta upp kakan man bakar i närheten av henne. Hon förstår inte allt det här tjatet om muffins och cupcakes, helt enkelt för att hon inte har, trots Josefins och Kims bästa försök, blivit frälst än.
   I övrigt spenderar hon den mesta av sin tid och pengar på att bättra på sin bokkollektion och lösa sin Rubiks kub, om och om igen.


För att kontakta oss, skicka iväg ett mail till bokslukandekakmonster@gmail.com, så ska vi försöka svara så fort som möjligt!
Om ni är intresserade, kan ni också hitta oss på Goodreads, Josefins Kims, och Emmas.