torsdag 21 april 2011

Sing You Home


Nu har jag gjort det ännu en gång. Läst ut en bok för flera dagar sedan, men inte satt mig ner och skrivit om den. Det värsta är att denna gång finns det absolut inga bra ursäkter, utan jag har helt enkelt varit för lat för att formulera mig i vettiga ord.
I måndags läste jag ut Sing you home av Jodi Picoult. En bok som, enligt mig, inte kan beskrivas exakt hur bra den är med ord. För det finns inte tillräckligt med ord i världen. Sing you home handlar om Zoe, en 40-årig kvinna som mest av allt i sitt liv önskar är att få ett barn. Hon är gift med Max och de har i fler år försökt få barn men har aldrig lyckats. Efter att Zoe går in i tidig förlossning och föder ett dödfött barn. Zoe vill desperat försöka ytterligare en gång till att få barn, men Max har fått nog och skiljer sig från Zoe. Boken fortsätter sedan om hur Zoe försöker gå vidare och hur hon möter Vanessa och hur förhållandet mellan de båda utvecklas.
Jag har under tiden jag läste boken har jag hatat den, älskat den, gråtit över den och älskat den lite till det har helt enkelt varit ett helt vattenfall av känslor som Sing you home har fått ur mig. Den har även fått mig att till viss mån hata religion, trots att jag själv är religiös. Eller så trodde jag först, tills jag tänkte på det och insåg att det inte är religionen jag hatar utan vad människor gör och hävdar i religionens namn.
I alla fall, så är Sing you home en av alla de underbara Jodi Picoult böcker som kommer att finnas i mitt bibliotek när jag blir gammal. Det är en av de böcker som jag är säker på att jag kommer läsa om i åratal och bara älska mer och mer. (och ja, soundtracket till boken är fullkomligt fantastiskt, som jag nämnde i tidigare inlägg.)

1 kommentar:

  1. Hihi på tisdag nästa vecka ska jag hämta My Sister's Keeper :D! Att jag sedan har tre böcker att läsa ut innan jag läser den är en annan sak...

    SvaraRadera