måndag 25 juli 2011

Torchwood: första fem avsnitten

Om ni vid det här laget inte har märkt att jag (och Josefin för den delen...) har en obsession med Doctor Who så är någonting fel på er. Därför förutsätter jag att ni vet det! Något jag däremot förutsätter att ni inte vet är att det även finns en spin-off-serie som heter Torchwood! (Det finns också en annan spin-off som heter The Sarah Jane Adventures, men det är inte det detta ska handla om så... ja.)
Captain Jack Harkness!
   Under andra säsongen av Doctor Who introduceras en organisation vid namn Torchwood, skapad av någon Queen Elizabeth för några hundra år sedan med uppdrag att förbereda Jorden för aliens. Under säsongens gång flippar det hela ut lite, vilket leder till förstörelsen av organisationen i säsongsfinalen, men spin-offen Torchwood handlar om organisationens återuppbyggnad under ledning av *trumvirvel* Captain! Jack! Harkness! (Ytterligare en karaktär från Doctor Who, som i säsongsfinalen av första säsongen av ett misstag blir odödlig då Rose återupplivar honom. Reverse overkill?) Eftersom att Captain Jack är en episk karaktär som flörtar med allt och alla var jag naturligtvis tvungen att, nu när jag är ikapp DW, se om Torchwood var något att hänga i julgranen.
   Tyvärr är jag lite besviken. Visst, jag tycker om Ianto, Tosh, Owen och Gwen, men det hela är lite tråkigt. DW är ofta lite fånigt och oseriöst, och det är det som lyfter upp serien från en halvbra, inte alltför välgjord sci-fi-serie, men Torchwood saknar lite av den humorn. Där finns ingen glimten i ögat. Torchwood riktar sig förvisso mer till vuxna än DW, men det betyder inte att den behöver vara så allvarlig? Kanske hade allvaret funkar bättre i en mer verklig serie, men här blir det bara lite... tråkigt.
   Jag har dock inte gett upp än. Jag var inte övertygad om DW efter fem avsnitt heller, och dessutom har jag hört att serien blir bättre senare (på internet säger många att säsong 3 är den bästa hittills). Så jag fortsätter titta, och återkommer om jag blivit övertygad!

2 kommentarer:

  1. Torchwood är mycket mörkare än dr Who, men jag gillar det! Säsong två o tre skiljer sig ganska mycket, just nu går säsong 4 på tv i UK o US. Titta vidare!!!

    SvaraRadera
  2. Titta vidare ska jag definitivt, om inte annat för att jag vill se mer om Ianto och Jack, även om jag till stora delar redan vet vad som kommer hända...

    SvaraRadera