tisdag 21 juni 2011

Under-12-timmars-bok...igen

Som titeln talar om så har jag gjort det igen, läst ut en bok på under 12 timmar (där ser ni, det är vad som händer när man ger mig sommarlov). Denna gång heter boken Speak och är skriven av Laurie Halse Anderson.
Den berättar historien om Melinda, en freshman i High School, utan vänner, lämnad ensam med en mörk hemlighet. Alla hennes före detta kompisar började behandla henne som luft efter det som hände i somras på den där festen. Ingen gillar henne efter det som hände, hon förstörde ju en fest. Men vad ingen vet, är vad som egentligen skedde den kvällen. Så här är hon i High School, utan vänner, helt ensam. Det enda hon vill är att berätta för någon om vad som hände, men hon kan inte, hon vågar inte. Hon är rädd för att öppna munnen och förblir helt enkelt tyst, i alla lägen.

Laurie Halse Anderson lyckas på något sätt göra så att boken känns verklig och, på något sätt, rå. Det är en väldigt bra bok om att våga stå upp för sig själv, för oftast är det värre att inte göra det. För mig var detta verkligen en sträckläsningsbok fylld med både skratt och gråt. Verkligen en bok att rekommendera. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar