tisdag 21 juni 2011

The Ruby in the Smoke (According to Josefin)

Igår så läste jag ut Ruby in the Smoke, den första delen i Philip Pullmans (han som skrev His Dark Materials serien) andra serie, The Sally Lockhart Mysteries. Detta är även samma bok som Kim skrev om HÄR tidigare i veckan.
Året är 1872 och den 16-åriga Sally Lockharts liv tar en oväntad vändning, hela hennes liv förändras totalt. Meddelandet om hennes pappas död, och ett mystiskt meddelande om en varning, sätter en hel rad med spännande och oväntade händelser i rullning. Sally är inte bara nu i dödlig fara, utan hon måste även ta steget ut i vuxenvärlden och finna sanningen om hennes pappas mystiska död.  
The Ruby in the Smoke är inte på när skriven med samma livliga fantasi som His Dark Materials serien är. Vad jag minns från de böckerna är en massa färgglada bilder fyllda med en massa livlig fantasi. The Ruby in the Smoke är inte alls skriven på samma sätt, jag säger inte att Philip Pullman inte hade någon fantasi när han skrev den, det måste han ha haft för att kunna hitta på en sådan historia, men denna är på något sätt mycket vuxnare. Något som, i mina ögon, gör den lite sämre än His Dark Materials trilogi. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar