I julklapp fick jag en underbar amerikansk brownie-kokbok, som även innehåller gott om recept på "blondies and other bars", det vill säga... brownies utan choklad. Och sånt. Jag bläddrade lite i den, och fastnade för Blonde Bombshells, blondies fyllda med allt tänkbart man kunde ha hemma, i mitt fall "craisins" (torkade tranbär), mandel och valnötter.
Recepten ur denna bok har hittills varit väldigt... amerikanska i sina proportioner. Förra gången till exempel tror jag att det stod 2 cups of sugar, ca 5 dl socker. Då blev jag lite orolig. Men det blev bra, även om browniesarna naturligtvis blev i det sötaste laget. Så den här gången följde jag glatt receptet... fram tills jag skulle ha i mjölet. Efter en cup mjöl tyckte jag redan att smeten var fast nog... men det skulle vara 2/3 till! Försiktigt hällde jag i lite mer, men efter tredjedels cup till tyckte jag att det blev nog... Därefter smetade jag ut den nu något för fasta smeten i långpannan, slängde in den i ugnen och hoppades på det bästa...
Resultat: Det blev super! Sådär härligt sega rutor, med mycket smak av farin, och en maaassaaa knapriga nötter i! Smeten flöt ut fint när den väl var i ugnen, så där behövde man inte oroa sig. Så nu ska jag brygga en kopp te, i fortsatt Josefin-anda, och äta min blondie.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar