fredag 6 juli 2012

Favvo-blogg!

För en månad sedan fick vi en fin liten överraskning från Nea borta på Boknea, nämligen en favvo-stämpel, som ser ut såhär!


Idén kommer från Nellons bokblogg, och tanken är att den som får en stämpel sedan måste stämpla fem andra bloggar, och på så sätt sprida uppskattningen! Och med tanke på att jag tar en evighet på mig att läsa ut min bok (in my defence är den dock över 1000 sidor lång, det är George R. R. Martins A Storm of Swords), och alltså inte har något annat att skriva om, får jag helt enkelt ta tag i detta!

Först och främst har vi ingen mindre än Boknea själv! Nea skriver alltid insiktsfullt om de böcker hon läser, och vågar skriva lite längre inlägg där hon utvecklar sina tankar kring bokens tema och dess karaktärer. Jag kan bara säga en sak, din svenskalärare måste vara stolt över dig!

Tjejerna på Tonårsboken är mer inriktade på just ungdomslitteratur, och skriver såväl intressanta recensioner samt håller koll på nyheter inom bokvärlden.

Unga böcker skriver, precis som Tonårsboken, främst om ungdomslitteratur, men de lyckas för det mesta att skriva om olika sorters böcker (kanske mer utländsk litteratur?). Ärligt och öppet skriven, med gott om reflektioner, även om recensionerna oftast ändå är hyfsat korta.


Bokhora är det nog många som känner till, och även om jag sällan läser de böcker som de skriver om här, är det en utmärkt blogg att följa för att ha lite koll på boknyheter och annat relevant.

This one I will write in English, because one of my favorite book blogs happen to be Forever Young Adult. These American ladies write about books, drinks, tv-shows and a lot more, and they are always hilarious. For a fun night, I highly recommend their Twilight drinking games! Or you can just read a few of their reviews, and you'll be hooked to their blog instantly.Jag tycker det är väldigt svårt att välja ut vilka bloggar som är "bäst", eftersom att jag gillar alla på olika sätt. Det är tillsammans som de bildar min bokbloggsvärld, och det är tillsammans som de är bra (för mig i alla fall!). Genom att följa flera bloggar får man blandade åsikter och blandade nyheter, och det är egentligen då jag kan uppskatta dem. Det här blev lite flummigt, men min poäng är att jag inte har några favoriter, utan att jag behöver allihop!

2 kommentarer:

  1. Åå, tack så mycket! Vad glad jag blir att en av mina favoritbloggar gillar min blogg tillbaka :D

    SvaraRadera
  2. Yeay! Blir ju jätteglad för favvo-stämpel :D

    /Malin

    SvaraRadera