tisdag 22 november 2011

Ännu ett försenat inlägg

Nu är det nästan en månad sedan jag skrev sist. Det var verkligen inte meningen och jag kan inte säga annat än förlåt och ge er en stor cyberkaka. Till mitt försvar dock så är det inte så enkelt att hinna med att skriva NANO som projektarbete (betydande man måste hinna klart), när alla lärare har bestämt sig för att november ska vara månaden då antalet läxor och prov man vanligtvis har ska gångras med 12. Så nu kan ju då själva räkna ut att jag i princip inte läst något alls förutom det som jag behövt göra till skolan. Men nu tycker jag det är dags att skriva det efterlängtade inlägget om Charlie and The Chocolate Factory, som jag läste ut för ungefär en månad sedan.

Roald Dahl är och har länge varit en av mina favoriter när det gäller barnböcker. När jag var liten så var min favorit, både i bok och film form, Matilda. Jag kunde läsa denna bok tusentals gånger och se filmen lika många gånger. Jag tror till och med att om du sätter i gång filmen och låter mig se den, så kan jag nog fortfarande vissa av replikerna i den. Charlie and the Chocolate Factory var dock aldrig en lika stor favorit som Matilda, men den var ändå alltid väldigt bra. Nu är det så att jag inte har läst den på flera år och därför bara har haft bilder från filmen i huvudet, men jag måste säga som jag alltid säger, boken är alltid bättre än filmen.

Allt jag kan säga om Charlie and the Chocolate Factory är att den är en av mina favoriter inom barnböcker och jag kommer alltid ha en för kärlek för Roald Dahl.

(och jag ber om ursäkt om detta inlägg är väldigt konstigt, jag skriver detta på 10 min innan min lektion börjar. Och jag har inte tid att läsa igenom det ordentligt) 

3 kommentarer:

  1. Roald Dahl är helt enkelt bäst! Matilda var en av mina favoriter också, tillsammans med SVJ :D

    SvaraRadera
  2. Matilda är underbar! :D Jag har dock inte läst SVJ på jättelänge och kommer knappt ihåg vad den handlar om längre. Jag kanske borde skriva upp den på min boklista. :D

    SvaraRadera
  3. SVJ minns jag som en av de bästa! Och Häxorna, så klart...

    SvaraRadera