lördag 11 februari 2012

Doctor Who-ljudböcker

Den senaste tiden har jag kämpat hårt med mitt projektarbete. Nej, det har inget med Doctor Who att göra. Tyvärr. Jag och en kompis skriver en barnbok, och just nu är det bilderna till de tolv sidorna som ska tecknas och målas. Tolv sidor, det kanske inte låter som så mycket, men trust me, det är väldigt mycket arbete bakom.
   För att motivera mig själv lite mer till att göra det har jag börjat lyssna på DW-ljudböcker under tiden! Det är perfekt - böckerna är oftast ca drygt två timmar långa, uppdelade i två skivor. En skiva motsvarar ungefär vad jag orkar göra i ett sträck, så det passar bra. Följden är att jag nu konsumerar dessa ljudböcker i en rasande fart.
   Jag kan knappast skriva om alla, det har jag inte tid med, och dessutom lyssnar jag ju bara lite halvt ibland. Men jag tänkte i alla fall skriva om den jag hittills gillat mest! Eller, kanske är det så att personen som läser upp den har fått mig att gilla den. För det är Bernard Cribbins, Donnas underbara morfar, som läser. Och så är det Donna. Och 10th Doctor. Mmmm... Boken heter i alla fall Doctor Who: Beautiful Chaos, och utspelar sig på Jorden, där en lite smått otrevlig alien försöker ta över världen. Som vanligt. Inget originellt där. Men karaktärerna är ganska trevliga, jag gillar Donna och Wilfred Mott, hennes morfar alltså, samt dennes dejt (?) Nettie Goodheart, och till och med Donnas mamma. Författaren, Gary Russel, lyckas fånga deras personligheter på ett underbart sätt, vilket lyfter hela storyn (som annars är sisådär, inte dålig men inget men ställer sig och hurrar för).
   När det gäller de andra böckerna jag lyssnat till har jag inte fastnat lika mycket. De är perfekta för att få tiden att gå fortare när jag ritar, men inga fantastiska historier. Kanske har jag bara svårt att hänga med i ljudböcker om jag inte koncentrerar mig helt, för jag kommer ofta på mig själv med att inte veta vem personerna är, blanda ihop platser, etc.
   Detta blev lite rörigt, men men... Kände ändå att jag behövde skriva något, nu när jag läser så långsamt. (Anledning: jag spelar tv-spel. Zelda. Spelar om Wind Waker och ska sedan ta mig an Twilight Princess, nom nom. Oinsatta i tv-spelsvärlden, ignorera mitt svammel, hehe.)

(Något jag kom på nu i efterhand är att Justin Richards Doctor Who: The Resurrection Casket är mycket värd att lyssna på/läsa av en enda enkel anledning: den har det mest underbara monstret i hela världen, Kevin. Just sayin'. Läs den!)

2 kommentarer:

  1. Jag är inget fan av ljudböcker, men de där låter onekligen spännande. Blir sjukt nyfiken på den där Kevin. Finns de att läsa som vanliga böcker?

    SvaraRadera
  2. Hehe, Kevin är bäst. Jo, de finns som vanliga böcker, problemet är att få tag på dem. Malmö Stadsbibliotek har inte en enda DW-bok (jag har dock försökt tvinga dem till att inhandla. de köpte in den som ljudbok...). De jag har har jag köpt second hand i London, där de finns i stora mängder. Jag ser dock nu att Adlibris har typ alla!!! Woooo!!!!

    (Jag är egentligen inte heller någon ljudboksfantast, men trust me, när det är David Tennant som läser, då kan det vara vad sjutton som helst <3)

    SvaraRadera