lördag 1 oktober 2011

Bokmässa 2011 enligt Kim

Vem är dålig på uppdateringar? Jag, naturligtvis! En vecka har gått sedan Bokmässan i Göteborg, och förutom en patetisk dikt har jag inte lyckats hosta upp ett enda ord. Ibland tror jag att jag lever halva mitt liv en vecka out of sync. Typ mässan, som jag inte ska skriva om förrän nu, eller det faktum att jag oftast läser tidningen en vecka för sent. (Det sistnämnda är i och för sig inte bara mitt fel, när mamma är klar med tidningen förpassar hon den till köksbordet, där jag läser den till frukost. Men ofta sker detta med ca en veckas förskjutning...) Okej, nog om mitt gnällande, nu är det Bokmässan som gäller!

Som Josefin nämnde var detta första gången för mig. Jag visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig då vi satt i bilen på väg upp till Göteborg (för övrigt hade vi, som de treor vi är, precis tagit "spexfoto" till gymnasiekatalgon (treorna brukar tillåtas att göra sitt sista foto inte alltför seriöst), och vi hade haft Harry Potter-tema. Jag var Hermione! Okej, tillbaka till ämnet...) Det som mötte mig, förutom vårt hotellrum, lunch och lite andra saker som klämdes in innan vi begav oss till den faktiska mässan, var en massa folk. Då var det ändå bara fredag, ändå var det så. Mycket. Människor. Överallt. Det är egentligen Josefin som brukar vara känslig för folkmassor, men till och med jag tyckte att det rätt mycket (dock ingenting mot lördagen. Tacka gudarna att vi hade seminariekort då, och inte var så mycket bland montrarna.). Fredag blev alltså en monter-dag. Vi gick runt, letade reda på Science Fiction-bokhandeln och English Book Shop, dreglade över böcker, köpte Språktidningen (något jag saknat väldigt mycket, för det är över två år sedan vi prenumererade på det!), dreglade över fler böcker, etc. Efter middagen, under teet, kände jag verkligen att jag hade blivit trött av allt. Jag höll, bokstavligen, på att somna vid bordet.
   Lördagen var det tidigt upp, tidig frukost (med mina lördags-mått mätt i alla fall), och sedan iväg för att försöka hitta parkering. Det var på håret att det gick. Väl inne möttes vi nu av ännu mer folk. Det var nästan bara att fly upp på ovanvåningen (där seminarierna hölls) så fort som möjligt. Om inte annat för att vi skulle på ett seminarium. Som de duktiga gymnasieelever vi är tänkte vi att en föreläsning om Jerusalem skulle vara perfekt i och med att vi båda läser kursen religionskunskap A just nu. Det var den också, men tyvärr mindes jag inte tillräckligt av den i efterhand för att kunna skriva om det i min religionsloggbok. Tjoho.
   Vad hände annars? Jo, jag sprang på min svensk- och engelsklärare från högstadiet, lyssnade på Jan Guillou och Henning Mankell prata om sina senaste böcker (trots att jag aldrig läst en enda Guillou-bok ställde jag mig duktigt i kö till Brobyggarna på Malmö stadsbibliotek. Bara 115 personer framför mig!), och spelade Wordfeud på telefonen under ett seminarium med Maria Wetterstrand. Okej, förlåt, det kanske var lite oartigt av mig, men det var mest Josefin som ville dit. Jag är inte miljöpartist. Och jag lyssnade faktiskt med ett öra!

Mässan i en sammanfattning:

Antal böcker köpta: 4 (Sarah Dessens The Truth About Forever, en Tintin-bok på franska (Le Lotus Bleu), och en Joakim von Anka-samlingsbok av Don Rosa. Som jag inte fick signerad. Suck. Och senaste numret av One Piece. Vet inte riktigt om det går under kategorin "bok"...)
Antal böcker fådda: 1
Antal böcker signerade: 0 (Lyckades missa Håkan Nesser, Don Rosa, Sara Bergmark Elfrgren och Mats Strandberg!)

Och sedan orkar jag inte tänka mer. Något kul var dock att vi lyckades hitta Bibliotek i fokus monter! Där deras tidning bif fanns! Där vi omnämns! Tjoho!

2 kommentarer:

  1. Nu vet jag inte hur länge min språktidningsprenumeration löper, men du kan absolut få ärva dem när jag läst dem! (ett tag fick jag t o m 2 ex) Jag har så dåligt samvete när bara en person läser (och läser slarvigt) en så strålande tidning. Förra numret skickade jag till Julia för det var tyskt tema (som om hon eg vill ha något med tyskt tema!). Jag ska meddela dig när jag har ett utläst ex nästa gång!

    Jag har aldrig varit på Bokmässan men jag gillar att tänka att det finns saker kvar att uppleva.

    SvaraRadera
  2. Det skulle vara jättetrevligt att få läsa lite gamla nummer av Språktidningen! Som sagt har jag verkligen saknat den, och jag tror faktiskt att jag ska börja prenumerera så småningom igen, men tills dess hade det inte varit helt fel!

    SvaraRadera