lördag 16 april 2011

"Soundtrack" till en bok

På tal om musik och läsning så läser jag just nu en bok där det finns ett "soundtrack" till. Med Jodi Picoults Sing you home får man en CD-skiva med till boken. CD:n är 10 låtar som är skrivna till boken, av Jodi Picoult och insjungna av Ellen Wilber. Det finns en låt till var "del" i boken. Vid varje del finns det en sida som indikerar till vilken låt som tillhör nästa del. Men självklart får man lyssna hur man vill, eller inte alls.
Jag personligen tycker att om låtarna passar bra till stämningen i boken, kan det förstärka alla känslor till max. Som Kim nämnde i sitt inlägg om musik och Hunger Games.
Till Sing you home, tycker jag än så länge att musiken passat bra till boken och att samspelet mellan musiken och boken har funkat mycket bra.
Nu kanske ni undrar varför just denna bok har ett "soundtrack". Enligt Jodi Picoult är det så att eftersom denna bok handlar om Zoe, en musikterapeut, så ville hon få läsaren att höra Zoes röst och känna en större personlig anknytning till Zoe och stämningen i boken.
Jag har dock inte kommit så långt i boken än, så ni kan vänta er fler uppdateringar om den snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar