måndag 28 mars 2011

Härlig dag i Mars

Så efter en dag i skolan med en ytterst underbar massage efteråt bar det sig hemåt, hela dagen har jag känt ett sådant sug, en sådan vilja, att baka! Så nyss hemkommen som jag var, bestämmer jag mig för att, på en sådan här solig och underbar dag, totalt ignorera den växande högen av läxor som borde tas hand om, och istället slå på storbakning. (ja, så bra förebild för yngre människor är jag)
Och bakandes blev det sannerligen; Drömmar (både choklad och vanilj, en av mina specialiteter) och syltbollar.
Det sistnämnda tycker jag personligen dock att vi ska stryka helt och glömma att jag nämnde. För idag fick jag nämligen lära mig att Josefin Book Jönsson borde INTE baka syltbollar. 


Ni ser själva. Inte en av mina bästa tillfällen. 
Drömmarna däremot blev desto bättre.Det finns en ”släkthistoria” i min familj om just ämnet drömmar. Min farmor var expert på att baka drömmar. Hon bakade de godaste, mest fantastiska drömmarna i hela världen. Hennes drömmar var precis lagom krispiga för att låta när du satte tänderna i dem, och så fort de ens nuddade vid tungan smälte de på ett fantastiskt ljuvligt vis. Detta recept har tyvärr sedan hon dog, försvunnit någonstans och ligger bara någonstans och väntar på att få bli upptäckt så att drömbakandet kan fortsätta, lika fantastiskt som förr.
Det kan nu nämnas att jag ännu inte uppnått denna perfektion i mitt drömbakande, men jag kommer dit så småningom... Hoppas jag.
Det är vad jag strävar efter att uppnå med alla mina hundratals bakningar av drömmar, att finna mitt familjearv, och föra det vidare. 

Men för dagens bakning kan vi i alla fall konstatera att (även om de inte är i samma klass som min farmors) så är mina drömmar fantastiskt goda.

                

Så på en sådan här solig och fin dag slutar jag med en god kopp chokladte, drömmar och några avsnitt av ”Chuck”.
Aaa, livet är härligt på dagar då man ignorerar alla läxor man har.
Detta borde jag göra oftare.

1 kommentar:

  1. Min kopp! Får jag provision när den är med i era inlägg?:)

    SvaraRadera